ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥ 

Γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1962. Η οικογένεια Νικολού παραδοσιακά ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί όπου με τα μέσα της εποχής παρήγαγε βαρελίσια ρετσίνα από Σαββατιανό. Το παραδοσιακό πατητήρι για το πάτημα των σταφυλιών με τα πόδια, η στροφιλιά, τα κοφίνια μεταφοράς των σταφυλιών από το αμπέλι, η χειροκίνητη αντλία, τα δρύινα βαρέλια των οκτακοσίων οκάδων, οι μυρωδιές της ζύμωσης του μούστου, ήταν το περιβάλλον που ο Βασίλης Νικολού μεγάλωσε.

Το 1983 πήρε το Πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων, το 1987 το πτυχίο Χημείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και την Οινολογική επάρκεια, ολοκληρώνοντας και τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Οινολογία.

Το 1991 ανέλαβε το Οινοποιείο ενώ παράλληλα λειτούργησε το Οινολογικό Εργαστήριο.

Από 1992 ως καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέχρι και σήμερα εκπαιδεύει τις νέες γενιές Οινολόγων.

Παντρεμένος με την Ράνια Σκλήρη έχει δυο παιδιά: τον Ευάγγελο Νικολού (απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και την Χριστίνα Νικολού (σπουδάζει στη Νομική σχολή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο).

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.