Σαββατιανό

Κατηγορία: ΠΓΕ Αττική.

Ποικιλία: Σαββατιανό 100%.
Από αμπέλια 25 ετών στο Κορωπί.

Οινοποίηση: Χειρονακτικός τρύγος αρχές Σεπτέμβρη, πίεση, στατική απολάσπωση για 36 ώρες και αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Παραμονή με τις ευγενείς λάσπες για 2 μήνες.

Αλκοολικός βαθμός (Κ.Α.Τ.): 12% vol.


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα. Απαλά, μεσαίας έντασης αρώματα φλοίδας εσπέριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων. Γεμάτο και πληθωρικό σώμα με μακρά επίγευση βοτανικού χαρακτήρα.

Συνοδεύει λευκά κρέατα, θαλασσινά, τηγανιτά και πληθώρα εδεσμάτων της μεσογειακής κουζίνας.

Απολαύστε στους 9-12℃