Savatiano Fine Lees

Κατηγορία: ΠΓΕ Αττική.

Ποικιλία: Σαββατιανό 100%.
Από αμπέλια 25 ετών στο Κορωπί.

Οινοποίηση: Χειρονακτικός τρύγος αρχές Σεπτέμβρη, πίεση, στατική απολάσπωση για 36 ώρες και αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. 

Παραμονή 12 μήνες με τις λεπτές λάσπες. 

Αλκοολικός βαθμός (Κ.Α.Τ.): 12,5% vol.


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: 
Ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα. Χαρακτηριστικά αρώματα ψωμιού και μαγιάς τα οποία πλαισιώνονται από απαλά, μεσαίας έντασης αρώματα φλoίδας εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων.

Γεμάτο και πληθωρικό σώμα με μακρά επίγευση.

Συνοδεύει λευκά κρέατα, θαλασσινά, τηγανιτά και πληθώρα εδεσμάτων της μεσογειακής κουζίνας.

Απολαύστε στους 9-12℃