Αβρός Νικολού

Κατηγορία: Ποικιλιακός λευκός ξηρός οίνος.

Προέλευση σταφυλιών :  Ατσική Λήμνου. Ηφαιστειογενές έδαφος, με την ποικιλία άριστα προσαρμοσμένη στο μοναδικό terroir του νησιού, με καλή τεχνολογική ωρίμανση για ξηρό οίνο ενώ τα τυπικά αρώματα του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ενσωματώνονται στο χυμό και αποτελούν το κυρίαρχο πρωτογενές αρωματικό δυναμικό του κρασιού.

Ποικιλία:  Μοσχάτο Αλεξανδρείας 100%.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση και απολάσπωση του γλεύκους για 24 ώρες.

Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές συνδυάζοντας την φυσική ζυμοχλωρίδα και τις τεχνολογικές ζύμες, στους 17 ℃, ενώ η χρήση του διοξειδίου του θείου είναι σημαντικά περιορισμένη.

Αλκοολικός βαθμός (Κ.Α.Τ): 12,5 % vol.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκοκίτρινο έως κίτρινο, άρωμα σύνθετο ανθικό έως φρουτώδες με νότες λουκουμιού τριαντάφυλλου και τροπικών φρούτων ενώ με την ωρίμανση στη φιάλη αναδεικνύονται χαρακτήρες ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων. Στη γεύση επιμένει ο σύνθετος φρουτώδης και ανθικός χαρακτήρας με καλή ισορροπία με την οξύτητα να προσθέτει φρεσκάδα και μεταλλικότητα. Το σώμα και η αρωματική επίγευση του κρασιού έχουν χρονική διάρκεια.

Συνοδεύει θαλασσινά λευκά κρέατα και τυριά.

Απολαύστε δροσερό στους 8-10 ℃.