Αγιωργίτικο Νικολού

Κατηγορία: Οίνος ερυθρός ξηρός ΠΓΕ Πελλοπόνησος.

Ποικιλία: Αγιωργίτικο 100%.

Περιοχή: Νεμέα Πελλοπόνησος.

Οινοποίηση: Η διαλογή των σταφυλιών, ο ήπιος αποραγισμός και η χρήση περισταλτικής αντλίας, δίνει σταφυλοπολτό με ελάχιστη μηχανική καταπόνηση. Η εκχύλιση των ερυθρών ανθοκυανών του σταφυλοπολτού, με περιορισμένη χρήση θειώδους, και ελγχόμενη ζύμωση εμπλουτίζει το χυμό με ποιοτικές ανθοκυάνες ενω δεν επιτρέπει την ενσωμάτωση των πικρών ταννινών.Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε δρύιινα βαρέλια όπου και παραμένει το νέο κρασί για 3 μήνες σε συνθήκες ελεγχόμενης μικροοξυγόνωσης.

Ο οίνος σταθεροποιείται τρυγικά και παραμένει για 2 μήνες για στατική διαύγαση, δεν φιλτράρεται ενω η εμφιάλωσή του γίνεται με ελεύθερη ροή χωρίς την χρήση αντλιών. Ωριμάζει και εξελίσσεται σε υπόγειο χώρο του Οινοποιείου με φυσική θερμοκρασία 14 ℃ και σχετκή υγρασία 78%.

Αλκοολικός βαθμός (Κ.Α.Τ.): 13% vol.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα έντονα κόκκινο,φωτεινό με πορφυρές, ιώδεις και κυανές ανταύγειες με χρονική διάρκεια λογω των συνθηκών ωρίμανσης, με άρωμα κόκκινων φρούτων , φραγκοστάφυλου βατόμουρου και φρούτων του δάσους, με νότες μαρμελάδας δαμάσκηνου, σύκου καθώς και αρωματικών μπαχαρικών. Στο στόμα μαλακό με καλά δομημένες τανίνες και μακρά επίγευση.

Συνοδεύει ψητά σχάρας πιάτα, ποικλίες πικάντικες, τυριά, καθώς και ζυμαρικά συνδυασμένα με κόκκινες σάλτες.

Απολαύστε στους 15-18℃.