Ο τρύγος του 2025 δεν είναι απλώς ακόμη ένας σταθμός για το οινοποιείο μας. Είναι ο 150ος τρύγος, ένας συμβολικός κύκλος που μας γεμίζει υπερηφάνεια και συγκίνηση, καθώς φέτος γιορτάζουμε τα 150 χρόνια ιστορίας και παράδοσης της οικογένειας μας στο κρασί.
Η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από λιγοστά αλλά εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, αποτέλεσμα της φροντίδας στους αμπελώνες μας και των ήπιων καιρικών συνθηκών που διαμόρφωσαν έναν τρύγο με υποσχέσεις για μεγάλα κρασιά.
Ξεκινήσαμε στις 20 Αυγούστου με το Σαββατιανό βιολογικής καλλιέργειας, που αποτελεί τη βάση για τα αφρώδη Botanic Sparkling και Breathe Sparkling. Ακολούθησε η Μαλαγουζιά, με σταφύλια εξαιρετικής υγείας και έντονου αρωματικού χαρακτήρα.
Στη συνέχεια τρυγήσαμε τα υπόλοιπα Σαββατιανά, επίσης βιολογικής καλλιέργειας, που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής μας. Ακολούθησε η Μανδηλαριά για το ροζέ, το δυναμικό Ασύρτικο, το ευγενές Merlot, ενώ ολοκληρώσαμε με δύο ιδιαίτερες διαδικασίες:
-
το λιάσιμο των σταφυλιών, για την παραγωγή του Sweet Dream.
-
και την παραγωγή του ICE, του γλυκού μας κρασιού φτιαγμένου με την τεχνική ψύξης των σταφυλιών.
Ο φετινός τρύγος, με την ποικιλία και την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει, μας επιβεβαιώνει ότι η παράδοση μπορεί να συνδυάζεται αρμονικά με την καινοτομία.
Κλείνοντας 150 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και σεβασμό στην ιστορία μας, κοιτάζοντας ταυτόχρονα προς το μέλλον του ελληνικού κρασιού.