Αττικός Αμπελώνας
Ο Αττικός Αμπελώνας είναι ριζωμένος στην αρχαία γη του πνεύματος & του πολιτισμού.
Από την αρχαιότητα έως σήμερα ο Αττικός Αμπελώνας είναι ο πιο κοντινός σε πρωτεύουσα περιαστικός αμπελώνας.
Στη γη αυτή, η γηγενής λευκή ποικιλία, το Σαββατιανό, συναντά το πιο αρωματικό ρετσίνι του κόσμου από την Χαλέπιο Πεύκη για την παραγωγή της πιο εκλεπτυσμένης αρωματικά και γευστικά ρετσίνας.
Με συνολική έκταση περί τα 65.000 στρέμματα καλύπτει την Αττική από Βορρά έως Δύση και Ανατολή, με τα βουνά να προσφέρουν ποικίλα εδαφοκλιματολογικά συστήματα.
Η κυπελλοειδής διαμόρφωση του Αμπελώνα της Νότιας και Ανατολικής Αττικής προστατεύει το αμπέλι από τις ξηροθερμικές συνθήκες, ενώ επιτρέπει στο δροσερό καλοκαιρινό μελτέμι να το ανακουφίζει από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Η δύναμη του Αττικού αμπελώνα εκφράζεται από τα ιδιαίτερα αρωματικά χαρακτηριστικά και από την έντονη επίγευση των κρασιών.
Το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά, το Αθήρι και η Μαντηλαριά είναι, επίσης, ποικιλίες σταφυλιών που συνυπάρχουν στον Αττικό αμπελώνα.