Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος αρχές Σεπτέμβρη σε τελάρα. Μεταφορά των σταφυλιών από τη Λήμνο στο οινοποιείο με ψυγείο container. Πίεση ολόκληρου του σταφυλιού και στατική απολάσπωση στους 10 ⁰C. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων που προάγουν την έκφραση του terroir. Πρωτεϊνική και τρυγική σταθεροποίηση, φίλτρο γης διατόμων και εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα λεμονί με κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα τριαντάφυλλου και λουκουμιού ενώ διακρίνονται, πυρηνόκαρπα φρούτα όπως ροδάκινο και βερίκοκο αλλά και άνθη εσπεριδοειδών. Ξηρός οίνος με μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Σώμα πληθωρικό το οποίο ακολουθεί επάξια το αρωματικό δυναμικό με μακρά επίγευση.
Η ωρίμανση στις φιάλες έως 5 χρόνια αυξάνει την οργανοληπτική πολυπλοκότητα του κρασιού.
Συνοδεύει πράσινες σαλάτες, θαλασσινά, λευκά κρέατα και τυριά.