Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος σε τελάρα μέσα Σεπτέμβρη. Αποβοστρύχωση των σταφυλιών και μεταφορά του σταφυλοπολτού σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων που προάγουν την έκφραση του terroir και παραμονή των φλοιών για 30 μέρες με καθημερινή διαβροχή για τη μεγιστοποίηση της εκχύλισης των φαινολικών στοιχείων. Μεταφορά του οίνου σε δρύινα βαρέλια πολλαπλής χρήσης και ωρίμανση για 24 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς τη χρήση φίλτρου.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Μέτριο προς βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη, βοτανικά στοιχεία, αρώματα φραγκοστάφυλου, βατόμουρου και φρούτων του δάσους, με νότες μαρμελάδας δαμάσκηνου, σύκου καθώς και αρωματικών μπαχαρικών. Ξηρός οίνος με μέτρια οξύτητα, μέσης έντασης ταννίνες, ελαφρύ αλλά πληθωρικό σώμα με διακριτά τα στοιχεία αποξηραμένων φρούτων, δέρματος και βανίλιας. Μακρά επίγευση. Ένα ελαφρύ αλλά γεμάτο κόκκινο κρασί για όλες τις εποχές του έτους.
Συνοδεύει ψητά σχάρας, ποικλίες αλλαντικών, τυριά, καθώς και ζυμαρικά συνδυασμένα με κόκκινες σάλστες.