Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος αρχές Σεπτέμβρη σε τελάρα. Πίεση ολόκληρου του σταφυλιού και στατική απολάσπωση στους 10 ⁰C. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων που προάγουν την έκφραση του terroir. Πρωτεϊνική και τρυγική σταθεροποίηση και φίλτρο γης διατόμων. Ωρίμανση του οίνου για περίπου 90 ημέρες σε δρύινα βαρέλια. Εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα λευκοκίτρινο με απαλές κεχριμπαρένιες ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, διακριτικές ορυκτές νότες με βοτανικό χαρακτήρα. Ξηρός οίνος με μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Σώμα πληθωρικό το οποίο ακολουθεί επάξια το αρωματικό δυναμικό με μακρά επίγευση.
Συνοδεύει πράσινες σαλάτες, θαλασσινά, λευκά κρέατα και τυριά.