Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος τέλη Αυγούστου σε τελάρα. Πίεση ολόκληρων των σταφυλιών, στατική απολάσπωση στους 10⁰C και αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμών, με την προσθήκη ρητίνης πεύκης Χαλεπίου σε δοσολογία 15gr/HL. Ακολουθεί πρωτεϊνική και τρυγική σταθεροποίηση, φίλτρο γης διατόμων και εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα. Αρώματα μαστίχας και βοτάνων συνδυασμένα με τα φρέσκα αρώματα της αλκοολικής ζύμωσης. Ήπιας έντασης οξύτητα, πλούσιο σώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας Σαββατιανό με μακρά επίγευση.
Η ωρίμανση στις φιάλες έως 5 χρόνια αυξάνει την οργανοληπτική πολυπλοκότητα του κρασιού.
Συνοδεύει τηγανιτά μικρά ψάρια, γαρίδες, θαλασσινούς μεζέδες και εδέσματα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.