Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Πρώιμος, χειρωνακτικός τρύγος της ποικιλίας Σαββατιανό δίνει χυμό πλούσιο σε οξύτητα και χαμηλό pH. Πίεση σταφυλιών και στατική απολάσπωση στους 10⁰C για 36 ώρες. Για τον οίνο βάσης χρησιμοποιείται ο πρόρωγος, δηλαδή ποσότητα γλεύκους που αντιστοιχεί μόλις στο 30% των σταφυλιών που οινοποιούνται. Αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων στους 17 ⁰C. Μετά τη διαύγαση ακολουθεί δεύτερη ζύμωση στη φιάλη με τη κλασσική μέθοδο παραγωγής αφρωδών (methode traditionnelle). Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αλκοολική ζύμωσης ακολουθεί ωρίμανση για 24 μήνες στις φιάλες. Με το πέρας της διετούς ωρίμανσης οι φιάλες τοποθετούνται ανάποδα στα κατάλληλα ξύλινα stand για τη διαδικασία του riddling. Ακολουθεί η αποεμφιάλωση (zero dosage) , η τοποθέτηση του φελλού και του προστατευτικού σύρματος. Τέλος το καψύλλιο και η ετικέτα.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα μέτριο χρυσαφένιο με λεπτές επίμονες φυσαλίδες. Διακριτικά αρώματα πεύκου και μαστίχας, δυναμική οξύτητα, πλούσιο σώμα, γεύση βοτανική που πλαισιώνεται από αρώματα μαγιάς, με παρατεταμένη επίγευση.
Συνοδεύει θαλασσινούς μεζέδες και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.