
Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Πρώιμος, χειρωνακτικός τρύγος της ποικιλίας Σαββατιανό. Πίεση σταφυλιών και αλκοολική ζύμωση του οίνου βάσης χωρίς τη προσθήκη θειωδών με τις γηγενείς ζύμες σε δρύινα βαρέλια 300lt. Στη συνέχεια, προστίθεται μέρος των ραγών οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά με το χέρι και έχουν καταψυχθεί, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα του οίνου. Παραμονή των ραγών για 30 ημέρες με το εν ζυμώσει γλεύκος.
Ακολουθεί δεύτερη ζύμωση στη φιάλη με τη κλασσική μέθοδο παραγωγής αφρωδών (methode traditionnelle). Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αλκοολική ζύμωσης ακολουθεί ωρίμανση για 24 μήνες στις φιάλες. Με το πέρας της διετούς ωρίμανσης οι φιάλες τοποθετούνται ανάποδα στα κατάλληλα ξύλινα stand για τη διαδικασία του riddling. Ακολουθεί η αποεμφιάλωση (zero dosage) , η τοποθέτηση του φελλού και του προστατευτικού σύρματος.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα πορτοκαλί, επίμονες με συμπυκνωμένες φυσαλίδες. Στη μύτη κυριαρχούν αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα & βερίκοκα, γήινα αρώματα, κερήθρα και μέλι. Ισορροπημένη οξύτητα και γεμάτο σώμα που συνεχίζει το οσφρητικό αποτύπωμα. Μέση προς μακρά επίγευση.
Μπορεί να συνοδεύσει ιδιαίτερα πιάτα όπου πολλά κρασιά δεν μπορούν να συνδυάσουν όπως μαγειρευτά- όσπρια-γεμιστές ντομάτες φούρνου- κρεατικά βραστά και σούπες. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με τυριά με ιδιαίτερους γευστικούς τόνους, όπως, μπλε τυριά. Στη διεθνή κουζίνα συνδυάζεται εξαιρετικά με sushi αλλά και με sweet-spicy επιλογές, ενώ η sparkling αίσθηση το καθιστά ιδιαίτερα ευχάριστο και by the glass.