Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Ο χειρωνακτικός τρύγος σε τελάρα στα μέσα Σεπτέμβρη δίνει υπερώριμα σταφύλια με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Πίεση σταφυλιών, αλκοολική ζύμωση χωρίς τη προσθήκη θειωδών με τις γηγενείς ζύμες και προσθήκη ρητίνης πεύκης Χαλεπίου σε δοσολογία 30gr/HL. Στη συνέχεια, προστίθεται μέρος των ραγών οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά με το χέρι και έχουν καταψυχθεί, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα του οίνου. Παραμονή των ραγών για 30 ημέρες με το εν ζυμώσει γλεύκος. Μηδενικές οινολογικές προσθήκες και κατεργασίες καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης. Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Μέτριο πορτοκαλί χρώμα με ήπια διακριτή θολερότητα. H αρωματική και γευστική πολυπλοκότητά είναι χαρακτηριστική: πλούσιο και σύνθετο άρωμα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων ,φλούδας εσπεριδοειδών με νότες γλυκών κουταλιού, με ένταση και διάρκεια. Η βοτανική χροιά από την προσθήκη του ρετσινιού δένει εξαιρετικά με τα πρωτογενή και δευτερογενή στοιχεία της ποικιλίας.
Στο στόμα η γευστική πολυπλοκότητα επαληθεύει την αρωματική του σύνθεση. Η γλυκιά επίγευση και λιπαρότητα δίνει την αίσθηση ενός γεμάτου κρασιού.
Η ωρίμανση στις φιάλες έως 7 χρόνια αυξάνει την οργανοληπτική πολυπλοκότητα του κρασιού.
Συνοδεύει ιδιαίτερα πιάτα όπου πολλά κρασιά δεν μπορούν να συνδυάσουν όπως μαγειρευτά- όσπρια-γεμιστές ντομάτες φούρνου- κρεατικά βραστά και σούπες. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με τυριά με ιδιαίτερους γευστικούς τόνους, όπως, μπλε τυριά. Στη διεθνή κουζίνα συνδυάζεται εξαιρετικά με sushi αλλά και με sweet-spicy επιλογές.