Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος μέσα Αυγούστου σε τελάρα. Πίεση ολόκληρου του σταφυλιού και στατική απολάσπωση στους 10 ⁰C. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων που προάγουν την έκφραση του terroir. Πρωτεϊνική και τρυγική σταθεροποίηση, φίλτρο γης διατόμων και εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα λευκοκίτρινο με απαλές κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Στη μύτη πληθωρικότητα τερπενικών αρωμάτων όπως μάνγκο, λίτσι, άνθη εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων. Ξηρός οίνος με μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Σώμα γεμάτο το οποίο ακολουθεί επάξια το αρωματικό δυναμικό με μακρά επίγευση.
Συνοδεύει ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα, ζυμαρικά, ριζότο άγριων μανιταριών και δροσερές-αρωματικές σαλάτες.