Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος αρχές Σεπτέμβρη σε τελάρα. Αποβοστρύχωση των σταφυλιών και απευθείας διαχωρισμός του γλεύκους λόγω της υψηλής εκχυλισιματικότητας της ποικιλίας. Μεταφορά σε ανοξείδωτη δεξαμενή, στατική απολάσπωση στους 10 ⁰C για 36 ώρες και αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων που προάγουν την έκφραση του terroir. Τρυγική σταθεροποίηση και μεταφορά του οίνου σε δρύινα βαρέλια για 90 μέρες. Φίλτρο γης διατόμων και εμφιάλωση. Εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης στη φιάλη.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Μέτριο προς βαθύ ροζέ χρώμα λόγω την υψηλής εκχυλισιματικότητας της ποικιλίας. Στη μύτη ελαφρά προς μέτρια ένταση πρώιμων κόκκινων φρούτων όπως κράνμπερι, σμέουρο, βύσσινο και φράουλα. Η βοτανικότητα, που χαρακτηρίζει το micro-terroir του Υμηττού όπου και βρίσκεται το αμπέλι, είναι αισθητή με το δενδρολίβανο και το θυμάρι να κυριαρχούν. Τέλος η διακριτική επιρροή της βανίλιας και του καψαλισμέμου ξύλου της δρυός ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο αυτό αρωματικό προφίλ. Στο σώμα, η συνύπαρξη των κόκκινων φρούτων, της βοτανικότητας, των μπαχαρικών αλλά και η μακρά του επίγευση, το καθιστούν ιδανικό για το πάντρεμα με τη γαστρονομία.
Συνοδεύει πίτσες, μπέργκερ, ζυμαρικά, λευκά κρεατικά, πλούσιες σαλάτες ,ψάρια σχάρας, οστρακοειδή και φαγητά με κόκκινες αλλά και λευκές σάλτσες.