Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος σε τελάρα μέσα Σεπτέμβρη. Αποβοστρύχωση των σταφυλιών και μεταφορά του σταφυλοπολτού σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Αλκοολική ζύμωση με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων που προάγουν την έκφραση του terroir και παραμονή των φλοιών για 30 μέρες με καθημερινή διαβροχή για τη μεγιστοποίηση της εκχύλισης των φαινολικών στοιχείων. Μεταφορά του οίνου σε δρύινα βαρέλια πολλαπλής χρήσης και ωρίμανση για 24 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς τη χρήση φίλτρου.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Μέτριο προς βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη, αρώματα μαύρων φρούτων όπως μαυροκέρασο, δαμάσκηνο και μύρτιλο συνδυάζονται άρτια με τα διακριτικά τριτογενή στοιχεία βανίλιας και μπαχαρικών που προέρχονται από το βαρέλι. Ξηρός οίνος με μέτρια οξύτητα, μέτριας έντασης ταννίνες, ελαφρύ αλλά πληθωρικό σώμα με διακριτά τα στοιχεία των μαύρων φρούτων, δέρματος και βανίλιας. Μακρά επίγευση. Ένα ελαφρύ αλλά γεμάτο κόκκινο κρασί για όλες τις εποχές του έτους.
Συνοδεύει ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, πίτσες, πιάτα τυριών-αλλαντικών, κοκκινιστά κρεατικά και κοτόπουλο σχάρας.