Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος της ποικιλίας αρχές Σεπτεμβρίου, σε πλαστικά τελάρα, πίεση ολόκληρων των σταφυλιών και στατική απολάσπωση για 36 ώρες στους 10⁰C. Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με επιλεγμένες ζύμες οι οποίες προάγουν την έκφραση των χαρακτηριστικών της ποικιλίας και του terroir. Ωρίμανση του οίνου για 12 μήνες με τις λεπτές λάσπες (Fine Lees) στη δεξαμενή, χωρίς batonnage. Ακολουθεί πρωτεϊνική σταθεροποίηση, τρυγική σταθεροποίηση και φίλτρο γης διατόμων. Στη συνέχεια ο οίνος μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει για 3 μήνες πριν την εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρυσαφένιο χρώμα με λεμονί ανταύγειες. Χαρακτηριστικά αρώματα ψωμιού και μαγιάς τα οποία πλαισιώνονται από απαλά, μεσαίας έντασης αρώματα φλοίδας εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων. Ξηρός, μέτριας οξύτητας οίνος με άρτια ενσωματωμένο το αλκοόλ στο πληθωρικό σώμα που το χαρακτηρίζει. Μέτρια προς μακρά επίγευση.
Η ωρίμανση στις φιάλες έως 5 χρόνια αυξάνει την οργανοληπτική πολυπλοκότητα του κρασιού.
Συνοδεύει λευκά κρέατα, θαλασσινά, τηγανιτά, ριζότο μανιταριών, ζυμαρικά και πληθώρα εδεσμάτων της μεσογειακής κουζίνας.