Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος της ποικιλίας τέλη Αυγούστου, σε πλαστικά τελάρα, πίεση ολόκληρων των σταφυλιών και στατική απολάσπωση για 36 ώρες στους 10⁰C. Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με επιλεγμένες ζύμες οι οποίες προάγουν την έκφραση των χαρακτηριστικών της ποικιλίας και του terroir. Ακολουθεί πρωτεϊνική και τρυγική σταθεροποίηση, φίλτρο γης διατόμων και εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα. Απαλά, μεσαίας έντασης αρώματα φλοίδας εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων. Μεσαίας έντασης οξύτητα, γεμάτο και πληθωρικό σώμα με μακρά επίγευση βοτανικού χαρακτήρα.
Η ωρίμανση στις φιάλες έως 5 χρόνια αυξάνει την οργανοληπτική πολυπλοκότητα του κρασιού.
Συνοδεύει λευκά κρέατα, θαλασσινά, τηγανιτά και πληθώρα εδεσμάτων της μεσογειακής κουζίνας.