Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Χειρωνακτικός τρύγος σε τελάρα στα μέσα Σεπτέμβρη, δίνει υπερώριμα σταφύλια με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Πίεση σταφυλιών και αλκοολική ζύμωση χωρίς τη προσθήκη θειωδών με τις γηγενείς ζύμες. Στη συνέχεια, προστίθεται μέρος των ραγών οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά με το χέρι και έχουν καταψυχθεί, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα του οίνου. Παραμονή των ραγών για 30 ημέρες με το εν ζυμώσει γλεύκος. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε βαρέλια (50% δρύινα και 50% ακακία). Μηδενικές οινολογικές προσθήκες και κατεργασίες καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης. Αφιλτράριστο.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορτοκαλί χρώμα με ήπια διακριτή θολερότητα. H αρωματική και γευστική πολυπλοκότητά είναι χαρακτηριστική: πλούσιο και σύνθετο άρωμα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων ,φλούδας εσπεριδοειδών με νότες γλυκών κουταλιού, με ένταση και διάρκεια.
Στο στόμα η γευστική πολυπλοκότητα επαληθεύει την αρωματική του σύνθεση. Η γλυκιά επίγευση και λιπαρότητα δίνει την αίσθηση ενός γεμάτου κρασιού.
Μπορεί κανείς να ανακαλύψει νέες αρωματικές και γευστικές νότες με την ωρίμανση. Παρά την πλήρη απουσία των θειωδών δείχνει να ωριμάζει πολύ καλά στην φιάλη.
Η ωρίμανση στις φιάλες έως 8 χρόνια αυξάνει την οργανοληπτική πολυπλοκότητα του κρασιού.
Μπορεί να συνοδεύσει ιδιαίτερα πιάτα όπου πολλά κρασιά δεν μπορούν να συνδυάσουν όπως μαγειρευτά- όσπρια-γεμιστές ντομάτες φούρνου- κρεατικά βραστά και σούπες. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με τυριά με ιδιαίτερους γευστικούς τόνους, όπως, μπλε τυριά. Στη διεθνή κουζίνα συνδυάζεται εξαιρετικά με sushi αλλά και με sweet-spicy επιλογές.