Περισσότερες πληροφορίες:
Οινοποίηση & Ωρίμανση
Όψιμος χειρωνακτικός τρύγος σε τελάρα, τέλη Σεπτέμβρη. Τα σταφύλια απλώνονται και αφήνονται για 35 ημέρες κάτω από τον ήλιο με σκοπό τη περεταίρω συμπύκνωσης των χυμών. Πίεση σταφυλιών στο πιεστήριο. Ο πλούσιος σε σάκχαρα χυμός μεταφέρεται σε ανοξείδωτη δεξαμενή για την αλκοολική ζύμωση η οποία περατώνεται από τις γηγενείς ζύμες. Στη συνέχεια μεταφέρεται σε πολλαπλής χρήσης βαρέλια όπου και παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες προτού εμφιαλωθεί.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορτοκαλί προς καφέ χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Στη μύτη έντονα αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μαύρης σοκολάτας, καφέ, βανίλιας και καραμέλας. Γλυκός οίνος, μέτριας έντασης οξύτητας και πληθωρικό σώμα με διακριτή λιπαρότητα που επιβεβαιώνεται και από το «δάκρυ» στο ποτήρι. Άρτια ενσωματωμένο το αλκοόλ στο πλούσιο γευστικό προφίλ των ξηρών καρπών, της βανίλιας, του καφέ, της μαύρης σοκολάτας και των αποξηραμένων φρούτων (σύκο, δαμάσκηνο & βερύκοκο). Μακρά επίγευση.
Συνοδεύει ευρεία γκάμα μαύρης σοκολάτας, παγωτό καϊμάκι, προφιτερόλ, μιλφείγ, γλυκό του κουταλιού και πλατό αποξηραμένων φρούτων & ξηρών καρπών.